Leuke citytrip

Oostenrijk vakantie? 4x inspiratie

Als je op zoek bent naar een geschikt vakantieland dichtbij huis dan is het zeker de moeite waard om Oostenrijk te overwegen. Dit land kent prachtige natuurgebieden, veel leuke steden waar je cultuur kan snuiven, veel lekkernijen en goede wintersportlocaties. Huur een vakantiehuis in Oostenrijk en ontdek alles wat er in de buurt te doen is. Doe hier alvast inspiratie op om zo alles uit je vakantie te halen. Na het lezen van al het moois dat dit land je te bieden heeft, zal je zo snel mogelijk in de auto of het vliegtuig willen stappen om het allemaal met eigen ogen te aanschouwen. 

De natuur in Oostenrijk

Denk je aan Oostenrijk dan denk je aan mooie natuurgebieden met veel heuvels en bergen. Je hebt maar liefst 48 natuurparken in Oostenrijk, die allemaal uniek zijn. Ontdek watervallen, rotsen, bloemen en prachtige meren. Huur een huisje aan het water om elke dag te genieten van een prachtig uitzicht en dichtbij de natuur te zijn. Je kan zo het huisje uitstappen en beginnen met je ochtendwandeling of met het nemen van een frisse duik.  Oostenrijk is een ideaal land als je houdt van de natuur en graag actief bezig bent. Je moet af en toe een flinke klim maken, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard. Je kan er ook voor kiezen om Oostenrijk op de fiets te bekijken of een kano te huren bij een van de meren. 

Het prachtige Salzburg is één van de vele parels van Oostenrijk

Cultuur

Ook aan cultuur in Oostenrijk geen gebrek, waarbij de hoofdstad Wenen het perfecte voorbeeld is. Je hebt hier allerlei musea met mooie kunstwerken om te bekijken. Ook heeft Oostenrijk maar liefst 10 bijzondere plekken die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Al deze plekken staan op de lijst vanwege hun buitengewone culturele waarde. Het land kent nog veel tradities met traditionele klederdracht. Tijdens feesten of andere speciale dagen zal je een aantal inwoners in deze prachtige kostuums zien. Tot slot heeft Oostenrijk ook heel veel mooie gebouwen. Van keizerlijke bouwwerken van rond de vorige eeuw tot moderne glazen complexen. 

Eten en drinken

Ook voor het eten en drinken is Oostenrijk zeker een bezoekje waard. De bekendste lekkernij van dit land is waarschijnlijk toch wel de beroemde Wiener Schnitzel. Heerlijk als je net hebt gewandeld, gefietst of geskied. Je vindt hier veel gerechten met aardappelen, vlees en groente. Een bekende snack is de Apfelstrudel met vanillesaus. Een heerlijk gerecht met deeg gevuld met onder meer appels en rozijnen.   

Op wintersport

Zoals gezegd heeft Oostenrijk veel bergen en heuvels, die zich heel goed lenen als decor voor het skiën en snowboarden. Je hebt ontzettend veel skigebieden in Oostenrijk, waarvan Tirol een van de bekendste en meest populaire gebieden onder Nederlanders is. Als je met een grote groep op wintersport gaat dan is het leuk om een van de grote vakantiehuizen te huren en hier met z’n allen te verblijven. Je bent van alle gemakken voorzien en iedereen kan zijn eigen ding doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *