Leuke citytrip

Auto parkeren bij luchthaven

Tegenwoordig kan men vrij goedkoop vliegtickets regelen. Het is bijna ondenkbaar, maar soms is het mogelijk om voor minder dan 20 euro te vliegen richting Barcelona. Een autorit richting de Catalaanse stad zou een pak meer kosten. Denken we maar aan de tolwegen in Frankrijk en de verbruikte brandstof . Indien we enkel en alleen kijken naar de prijs van de vliegtickets, dan is het haast onmogelijk om een goedkoper en efficiënter middel te vinden om afstanden te overbruggen. Echter, men mag niet vergeten om het totale kostenplaatje te bekijken. Die 20 euro is een mooie prijs, maar het pendelen naar de luchthaven en een parkeerticket kopen voor enkele dagen is vaak een stuk duurder. Net daarom loont het de moeite om eerst even te vergelijken alvorens af te zakken naar de luchthaven. Over het algemeen zijn de parkings van de luchthaven – vlakbij de vertrekhal – de duurste optie. Een wagen parkeren aan de luchthaven? Neem dan eerst eens volgende info door.

Vliegtickets – de extra kosten – parkeren en dergelijke

De dag is aangebroken, men vertrek op reis. Pendelen naar de luchthaven, ruim op tijd, en vertrekken richting vreemde oorden. Het eerste struikelblok is de wagen. Gigantische parkeerterreinen rondom de luchthaven verraden reeds dat er hier een lucratieve handel schuilt. Net zoals in een stad zal men hier ook aardig wat mogen betalen om het vervoersmiddel achter te laten. Vaak zal men de wagen ten minste enkele dagen moeten achterlaten en de parkeertarieven zijn dan ook niet mals. Het loont dus de moeite om te vergelijken. Parking bij Zaventem kan bijvoorbeeld op meerdere manieren worden georganiseerd. Vlak aan de luchthaven, maar ook op enkele minuutjes van de luchthaven. Soms is er een shuttle voorzien en in bepaalde gevallen zal men zelf een klein wandeltochtje moeten maken richting de vertrekhal. Iets minder handig voor personen met een hoop bagage. Afhankelijk van de gekozen optie wordt een tarief berekend.

Indien het de bedoeling is om een eerder goedkope citytrip te plannen, dan is het niet echt verstandig om de wagen bij een duurdere parking van de luchthaven achter te laten. Goedkopere pistes kunnen dan worden bekeken.

Alternatieven

Het is niet altijd noodzakelijk om met een eigen wagen af te zakken naar eerder welke luchthaven. Een familielid het reisgezelschap laten voeren en oppikken is een goedkoper alternatief. Vergeet dan wel geen souvenir mee te nemen om deze personen te bedanken. Eventueel kan men ook sporen naar de luchthaven. Dankzij speciale tickets hoeft dit allemaal geen fortuin te kosten. Een taxidienst kan ook, maar vaak zijn deze aan de dure kant. Tenzij men het bedrag kan delen door een iets groter reisgezelschap natuurlijk.

Een korte zoektocht op het internet leert ook dat het mogelijk is om de wagen enkele dagen achter te laten bij een particulier. Deze persoon woont dan in de buurt van de luchthaven en beschikt over een groot terrein alwaar meerdere wagens kunnen worden geparkeerd. De eigenaar van het pand zal je dan voeren naar de luchthaven en bij terugkomst komt deze persoon je ook weer oppikken.

Een auto parkeren bij de luchthaven van Zaventem – en stiekem bij alle luchthavens – is een dure bedoeling. Zelf even vergelijken en kijken alwaar men een leuke aanbieding kan scoren is verstandig. Op die manier kan men een hoop besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *