Leuke citytrip

3 plekken in Frankrijk waar je geweest moet zijn

Veel Nederlanders kiezen ervoor om naar Frankrijk op vakantie te gaan. Logisch, want het land kent talloze mooie plekken en het is ook nog eens prima te bereizen met de auto. Het kan lastig zijn om te kiezen uit alle mooie plekken van Frankrijk, omdat het er gewoonweg te veel zijn. Daarom vind je hier alvast de 3 mooie plekken in Frankrijk waar je geweest moet zijn. Huur een vakantiehuis in Frankrijk en ontdek samen met je familie, vrienden of vriend of vriendin al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. 

Hoofdstad van Frankrijk – Parijs

Een bezoek aan de hoofdstad van Frankrijk kan natuurlijk niet ontbreken. Deze stad van de liefde is echt een aanrader, vanwege alle mooie plekken. Je kunt hier goed cultuur snuiven door een bezoek te brengen aan het Louvre, de bekendste kunstmuseum ter wereld. Om een mooi uitzicht over de hele stad te krijgen kan je de beroemde Eiffeltoren op, die maar liefst 276 meter hoog is. Maar voor mooie uitzichten kan je ook heel goed gewoon door de stad heen wandelen. De smalle straatjes en pleintjes doen aan als een soort openluchtmuseum. Je vindt hier Franse balkons, stadsparken en goede bakkers op elke hoek waar je lekkere croissants of stokbroden kan krijgen. 

De Franse Alpen

Als je houdt van de natuur dan is een bezoek aan de Franse Alpen ook echt een aanrader als je naar Frankrijk gaat. Het is een van de mooiste berggebieden ter wereld en je kan hier goed actief bezig zijn. Je kan gaan wandelen, mountainbiken of kanoën. Bereik de hoogste pieken voor het mooiste uitzicht. Daarnaast is het in de winter ook een populair oord om te gaan skiën. Als je zo actief bezig bent de hele dag dan wil je graag in je vakantiehuisje helemaal tot rust komen om je weer op te laden. Verwen jezelf daarom met een wellness huisje en huur samen met vrienden of familie een huis met faciliteiten als een sauna of jacuzzi. Dat is nog eens lekker thuis komen. 

Côte D’Azur

Van de stad en de bergen kan je ook naar de zee gaan. Ga bijvoorbeeld naar de Côte D’Azur waar je dichtbij de helderblauwe zee zit. Je vindt hier het Parc national des Calangues dat tussen Cassis en Marseille in ligt. In dit natuurpark vind je mooie rotsformaties en het nodigt uit om een roadtrip te maken. Je kan hier ook goed wandelen langs de kust, maar is dankzij de hoogteverschillen wel uitdagend. Dit gebied is ideaal om een vakantiehuis te huren, omdat je vlakbij het water zit. Je staat elke dag weer op met een prachtig uitzicht en kan een duik nemen wanneer je wil. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *